» Over ons

Over ons

Liefde en passie voor Frankrijk!

En dan met name voor de Var, helemaal in het zuiden van Frankrijk. En daar ben ik uiteindelijk ten prooi gevallen aan de mooiste Brocante, de meest bijzondere Curiosa en de fijnste antieke objecten.

 

Midden in het groene hart van de Var … waar de bosgebieden afgewisseld worden door weidse wijnvelden en valleien, enkel onderbroken door eeuwenoude dorpen … waar de actualiteiten geen invloed lijken te hebben op het dagelijkse leven … met als enige autoriteit het prachtige “Massif des Maures” … gelegen net boven de Côte d’Azur … daar heerst nog een zekere rust en is nog ruimte.

Ruimte om te genieten van de “laisser faire”-levenswijze van de Fransen, maar ook ruimte in het landschap. Hier is en wordt niet alles volgebouwd met vakantie-complexen en kijkt men onderweg voortdurend uit over rustieke weilanden, afgewisseld met de nog ongerepte wilde natuur.

 

Schattige, vaak eeuwenoude, dorpjes als Le Thoronet, Besse-sur-Issole, Lorgues, Taradeau, Entrecasteaux en Les Arcs-sur-Argens liggen in mijn directe omgeving. Maar ook iets grotere stadjes als Brignoles en Draguignan liggen op comfortabele afstand. 
En dat alles ... dat is mijn werkplek in Zuid-Frankrijk.

Ik ben hier in 2008 alleen mee begonnen en heb mijn Brocante-collectie met zorg en met groot enthousiasme opgebouwd tot wat het nu is. Ik doe het nog steeds alleen, dus “over ons” slaat op mijzelf en mijn heerlijke en unieke verzameling Brocante!

 

Brocante VarUnique!

Import en verkoop van Brocante, Antiquités, Curiosa, Retro, Meubels, klein-meubelen en typische accessoires uit Zuid-Frankrijk … maar dan wel absoluut afkomstig rechtstreeks uit de Var en gegarandeerd unieke stukken, persoonlijk gezocht, gevonden en uitgekozen voor mijn eigen collectie!

 

Nu hoeft u niet meer zelf al die stoffige, bloedhete markten af te lopen … 
Of in muffe, donkere hallen rond te struinen, waar het haast nog heter aanvoelt dan buiten …

Ook ruzie maken met de verkoper, die u altijd vertelt dat het echt “ancien” is, hoeft niet meer, evenals het eeuwige afdingen en boos weglopen … en u vervolgens realiseren, dat u een kwartier heeft staan “onderhandelen” voor een gebarsten kruikje, waar onderweg naar de auto al een handvat vanaf valt … dát vinden de kinderen dan weer wèl leuk!

Maar ik vind het wel helemaal geweldig om zelf en voor u de markten af te zoeken naar mooie, oude en decoratieve accessoires voor in en om uw woning. Door de ervaring hiermee ken ik inmiddels vele professionele handelaren en ook de gangbare prijzen. Bovendien koop ik ook in buiten het hoogseizoen, als de prijzen lager zijn dan in de vakantie-periode. Hierdoor kan ik mooie objecten aanschaffen en ook nog aanbieden voor een zeer vriendelijke prijs.

 

Collection de la Maison!

Daarnaast heb ik inmiddels ook een groeiende verzameling Kunst, Art Deco, Antiek, Perzische Tapijten, Vintage en bijzondere objecten uit Nederland.

Want helaas kan ik niet altijd in Frankrijk zijn en moet er natuurlijk ook thuis in Nederland gewerkt worden.
Ook hier kan ik het niet meer laten om mooie spullen te zoeken en in te kopen.
Daarom heb ik mijn assortiment nog verder uitgebreid door het bezoeken van en inkopen op inboedel-, kunst- en antiekveilingen in Nederland.

Behalve Brocante uit Frankrijk bied ik dus ook fraaie objecten aan uit Nederland.

En ook af en toe uit België en soms zelfs uit Duitsland, Denemarken en Zweden.

Hierbij leg ik mij toe op Kunst & Antiek in het algemeen en zoek ik verder vooral bijzondere objecten, zoals oude meubels, kroonluchters, spiegels, schilderijen en allerlei andere decoratieve accessoires, veelal in Art Nouveau en Art Deco-stijl.

Bovendien kunt u voor Retro- en Vintage-objecten bij mij terecht, zowel hippe als nostalgische meubelen en woon-accessoires uit de jaren '50, '60 en '70!

Maar ook artikelen van doorleefd hout en stoer staal heb ik voor u beschikbaar, voor in een eigentijds of stoer & sober interieur.


VarUnique Artistique!

Onder deze naam bied ik u unieke objecten aan … in de puurste zin van het woord!
Een drie-eenheid van mijn fraaie collectie-stukken, deze op de foto gezet en geplaatst in een oude Franse schilderij-lijst.

De mooiste en meest sprekende objecten zijn uitgekozen om af te drukken op groot formaat. Soms glanzend, maar meestal mat.
Sommige foto’s zitten achter 100 jaar oud glas, anderen zijn gelamineerd met een beschermende coating, zodat vet en vuil geen invloed heeft op de kwaliteit van de foto’s en ze gewoon met een vochtige doek afneembaar zijn.
Vervolgens worden de lijsten geselecteerd, die qua sfeer en karakter het beste passen bij de foto van het object.
Veelal sobere oude lijsten met een Brocante-uitstraling, maar ook vaak antieke lijsten in de Napoleon-stijlen of Barok-stijl.
Tenslotte wordt de foto precies op maat gemaakt, passend voor de uitgekozen lijst.
Allemaal unieke produkties dus!

De artikelen in de rubriek VarUnique Artistique zijn dus uitsluitend te verkrijgen zoals afgebeeld en beschreven.
Mocht u echter helemaal verliefd zijn op een bepaalde foto, maar niet op de lijst, dan kunnen we in overleg vrijblijvend gaan zoeken naar een andere lijst, zodat we samen een heel nieuw en uniek object creëren!


Zoek-opdracht!

Vaak genoeg ziet u zelf ook vast wel leuke hebbedingetjes op markten en in stadjes, in Frankrijk of hier in Nederland.

Maar het is vaak te veel gedoe om souvenirs en spullen aan te schaffen en zelf mee naar huis te nemen. Of u ziet wel iets leuks, maar u zoekt nèt iets anders, of groter, of kleiner of een andere stijl of kleur.

Bent u dus op zoek zijn naar een speciaal artikel of voorwerp, dan kunt u contact met mij opnemen.

Ik kan dan gericht en volledig vrijblijvend voor u gaan zoeken naar iets wat u al langere tijd zoekt, maar zelf niet kunt vinden.
In overleg kunnen grotere spullen ook tegen vergoeding bij u thuisbezorgd worden.

 

Welkom!

Langskomen, kijken en zelf meenemen mag natuurlijk ook; u bent van harte welkom in mijn winkel/showroom, daar is alles is te zien, te voelen en te proeven!

Gewoon eens langskomen is ook aan te raden, al is het alleen maar om inspiratie of ideetjes op te doen.

Want wat hier op de website staat is meestal nog lang niet alles wat ik in de winkel heb staan.

In mijn winkel vindt u nog veel meer leuke, mooie, lieve, oude, schattige, antieke en sfeervolle artikelen en bijzondere objecten, dus u bent van harte welkom om eens vrijblijvend te komen kijken en te genieten van mijn collectie!

De winkel is in principe 6 dagen per week open.

En op afspraak ook ’s avonds of in het weekend.

In het seizoen, van eind april tot eind oktober, ben ik regelmatig in Frankrijk op inkoop-reis, dus dan is het soms handig om even van tevoren te bellen of ik er ben.

Facebook!

Ook kunt u mij een verzoek sturen om vrienden te worden op mijn Facebook-pagina.
Bedoeld voor iedereen met liefde & passie voor echte Brocante uit Frankrijk!

  • Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en updates.
  • Volg mijn belevenissen in Frankrijk tijdens mijn inkoop-reizen.     
  • Stel vragen & plaats vrijblijvende zoek-opdrachten.   
  • Kom in contact met andere Brocante-liefhebbers.

 

Klik op het Facebook-logo en geniet gezellig mee!